2013. január 27., vasárnap

Az eddigi legnehezebb kihívás

V. bogarat ültetett a fülembe, és elkezdtem bújni a paleoval kapcsolatos blogokat. Igaz, hogy egyelőre csak felületesen nézegettem, de annyi jót olvastam róla, hogy kezdem azt hinni, hogy ez valami csodaszer az egészség megőrzése érdekében. V. amúgy is annyira fel van lelkesülve az egésztől, hogy egyszerűen nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy milyen lehet ez az egész paleo világ. Még anya legjobb barátnőjét is megkérdeztem, mert ő állítólag csinálta egy darabig. Természetesen ő is áradozott róla rendesen, így végül tegnap megszületett az elhatározás. Február 1-től egy teljes hónapon keresztül a paleo étrend szerint fogok táplálkozni. És hogy ne adjam fel már a második napon, mert krónikus burgonyaelvonási tüneteim vannak, V. is velem tart. Azért a szigorú dátum is, és nem a fokozatos megvonás, mert úgy gondolom, csak akkor lehet sikeres a kihívás, ha eltökélt vagyok.

Ha kicsit jártasabb leszek a témában, hozok egy olyan posztot is, ami leírja, hogy mi is ez a paleo étrend (és nem diéta!!!), mire jó, és mi a mögöttes filozófia, és beszámolok arról is, milyen hatásokat észleltem magamon, sőt V. is megígérte, hogy hoz egy vendégposztot az egészről.
Elöljáróban annyit, hogy nagyon sok finom dologról kell majd lemondani, szóval nehéz lesz, de remélhetőleg fejlődik az ízérzékelésem, jobb lesz a közérzetem, több az energiám és elmondhatom majd, hogy megcsináltam!

Ha van valakinek tapasztalata akár a paleo étrenddel, akár a diétákkal kapcsolatosan bárminemű tapasztalata, az ossza meg velem!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése