2013. január 11., péntek

Körömfestős

Ha már nőiesedés, akkor szót kell ejtenem arról a hobbimról, ami az őrületbe kergeti G.t, mert szerinte szép meg jó, csak éppen ártok vele magamnak. Ez a hobbi nem más, mint a körömlakkozás. Valahol még a rocker korszakomban gyökerezik a dolog, amikor is rájöttem, hogy sötétbordó körmökkel jobban megy a gitározás. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de szerettem sötétre és érdekesre pingálni a körmöm, és pár hónapja teljesen rákattantam a körmös blogokra is. A nail art (amikor mindenféle figurákat és önkifejezéseket, mondanivalót és művészit mázolsz a körmeidre) egyébként, mint nagyon sok jó divatirányzat az amerikai gettóból indult hódítóútjára, és a műkörmöktől a tiniszobákig mindenhová beitta magát. Én persze csak ritkán művelem, és csak a fapados verziót, de azért nagyon jól tud esni egy-egy dicséret. Meg ami nem teljesen nail art, az kísérletezgetni a színekkel és formákkal, egymásra kenni és próbálgatni, mi sül ki belőle. De van, hogy csak egyszerű kedvemben vagyok, és egy gyönyörű színnel magában is megelégszem.
A művészi oldaláról azt hiszem, ennyit elég is lesz írnom, majd néha hozok egy-egy képet a legutolsó alkotásomról, ha érdemesnek tartom rá, no meg ha találok egy-egy különlegesen szép árnyalatot, szívesen megmutatom nektek. De most visszatérek inkább arra, hogy G. aggódik, mert fél, hogy a heti kétszeri festés árt a körmeimnek. Bár ezt előtte minden körülmények között le fogom tagadni, de igaza van. A körmeim néha katasztrofális állapotban vannak, töredeznek, és pikkelyeződnek. Mégsem akarok lemondani a színekről, ezért az új évben azt is elhatároztam, hogy jobban odafigyelek majd a körmöm egészségére.
Múlt év végén szedtem a híres nevezetes Biovanne készítményt, előírás szerint.
 A kép forrása az internet (google képkereső)

Egy dobozzal el is fogyott, de mivel semmi változást nem tapasztaltam, viszont az ára nagyon magas volt, úgy döntöttem, hogy keresek valami pénztárcabarátabb megoldást. Így jutottam el a Naturaboltba, ahol az eladó az Interherb Sörélesztő nevezetű tablettáját ajánlotta. Ha jól emlékszem alig egy ezres volt, 150 db. tabletta van benne, ajánlott beviteli mennyisége napi 2*2 tabletta étkezés közben, vagy azt követően. Hát én ezt kicsit soknak éreztem, mert pár nap után folyamatosan felpuffadtam tőle. Lecsökkentettem az adagot napi 1*2 tablettára, evés közben veszem be. Emellett pedig sok folyadékot iszom. Remélem, hatékonyabb lesz, mint a Biovanne volt.
A kép forrása az internet (google képkereső)

Belülről egyelőre így ápolom a körmeimet, a következő bejegyzésben pedig azt mutatom meg, mit találtam ki a külső ápolás végett.     
Addig is nézzétek meg, milyen volt a szilveszteri körömfestésem...remélem, szerencsét hoz diplomaügyben az újévben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése