2013. január 6., vasárnap

Újévi fogadalom

Az újév mindig a nagy fogadalmak ideje. Leteszem a cigit, kevesebbet iszom, lefogyok pár kilót, jobban odafigyelek, mit eszem, hasonlók. Az első pár napban még nagy lelkesen indulunk el futni, és büszkén újságoljuk, hogy már pár napja tartjuk magunkat ahhoz, amit idén aztán életre-halálra. Ám ahogyan a bejgliillatú karácsony lecsengett szilveszterre, úgy süpped vissza az ember január közepére abba a jól megszokott, kényelmes semmittevésbe, amelynek legjobb magyarázata a "nincs időm semmire" és egyéb hasonlóan hihető kifogások.

Nekem is lett volna mit megfogadnom az új évre, G. (a párom) elkezdett egészségesen táplálkozni és mozogni, V. (nagyon jó barátnőm) pedig a paleo étrend felé kacsintgat. Én valahogy nem tudok ilyen célirányosan nekiveselkedni az életmódváltásnak, úgyhogy egy kicsit más oldalról közelítettem meg ezt az egész egészségesebben kéne élni, nőiesebbnek kéne lenni és jobban kellene magam érezni a bőrömben dolgot. V.-vel folytatott beszélgetésem során - amelyet természetesen két jó habos sütemény társaságában folytattunk le - rájöttem, hogy minden arra vezethető vissza, hogy még nem dolgozom. Ebből kifolyólag nincs rendszer a mindennapjaimban, nincsenek jól kialakult étkezési szokásaim, nem jut pénz a testem-lelkem kényeztetésére sem, szóval kicsit kusza minden. Hogy ezen változtatnom kéne, az akkor tudatosult bennem, mikor megpróbáltam egy - azaz egy darab - szabályos fekvőtámaszt kivitelezni (nem sikerült), és utána két napig izomláz volt a hasamban. Meg hát nem csak arról van szó, hogy kezdek duci lenni, de a fáradékonyság, a kedvetlenség, a hullámzó közérzet, vagy az, hogy nem vagyok valami erős, és a figyelmem is nehéz összpontosítanom - persze lehet, hogy ez csak a vizsgaidőszak - mind abba az irányba mutatnak, hogy valamit tennem kell.

Elhatároztam hát, hogy lehetőségeimhez képest megpróbálok változtatni valamit. Azt még nem tudom, hogy mit és hogyan, és biztos vagyok benne - hisz ennyire már ismerem magam - hogy a nagy elhatározásaim közül lesznek sikerek és kudarcok is, de az biztos, hogy mindenről őszintén fogok írni itt. Rendszer nem sok lesz, azt már előre látom, és mindenféle életmóddal kapcsolatos dologról szeretnék majd beszámolni. Azért döntöttem a blog mellett, mert talán ez majd motivációt jelent számomra, no meg szeretnék megosztani a nagyvilággal néhány olyan dolgot, ami a másik (főzős-kreatív) blogba nem fér bele.

Összességében tehát az én újévi fogadalmam ez a beauty - életmód - kultúra blog, ami remélem, nem csak nekem okoz majd változást, hanem az olvasóknak is ha mást nem, néhány vidám pillanatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése