2013. március 22., péntek

Alterra sampon és balzsam tapasztalatok

Mint tudjátok, már lassan két hónapja használom az Alterra termékeit, méghozzá a sampont és balzsamot sárgabarackkal és búza és szőlőkivonattal, plusz a hidratáló hajkúrát gránátalmával és aloe verával, és bár körülbelül három-négy naponta mosok hajat, még mindig van belőle egy kicsi. Ezen egyébként nagyon meglepődtem, mert olyan kicsinek tűnt maga a flakon.
Mivel ezeket a termékeket együttesen használom, ezért csak az együttes hatásukról tudok nyilatkozni, és a tesztelés szempontjából sajnos, amúgy pedig szerencsére a ricinusolaj is közrejátszik az eredményben. A hajmosási rutinom egyszerű, kétszer samponozok, majd balzsamozok, és a hajpakolást pedig a ricinusolajjal használom, körülbelül minden harmadik hajmosás előtt.  Összességében véve nagyon meg vagyok elégedve ezzel, mert a hétköznapi mosás egyáltalán nem macerás, és mégis szuper az eredmény, de nézzük pontokba szedve a tapasztalataimat!
  •  A flakonokra nem szeretnék sok időt pazarolni, közepesen jól záródnak sokszori használat után is, egészen pofásak, ránézésre kicsik, kevés helyet foglalnak és sajnos a papír matrica leázik róluk. Jah és nem átlátszóak, tehát nem tudod megmondani, mennyi van még bennük, csak ha fény felé fordítod őket. És persze kb egyforma a sampon és balzsam doboza, szóval folyton olvasnom kell, hogy jót veszek-e le a polcról. Igazából nekem nem számít sokat, milyen dobozból jön a cucc, de ezek ránézésre esztétikusak, visszafogottak és olyan naturálisak, a fontosabb információkat tartalmazza a flakon, magyarul is rajt egy papíron, ami mondom, sajnos leázik.
  • A sampon elég sűrű, gél állagú, ami azért jó, mert nem tud megborulni a kezem, mikor a sampont öntöm ki a flakonból. Nálam sajnos sokszor elő szokott ez fordulni, szóval pirospont.   
  • Az hogy nem habzik úgy mint szilikonos társai, az nem teljesen igaz. De tény, hogy van egy trükkje. Először jól át kell öblíteni a hajadat, aztán egy kevéske samponnal átmasszírozni. Itt még tényleg olyan lesz, mintha nem is samponoznál, mert nem fog túlzottan habzani. Aztán ezt ki kell öblíteni a hajadból, majd a második samponozás mehet a rendes mennyiséggel, ami mondjuk olyan diónyi. No ez már rendesen habzik majd. 
  • Mikor samponozás után leöblíti az ember lánya, akkor a haja olyan kócos érzetet kelt, ami nem túl kellemes, de a balzsam ezt azon nyomban el is tünteti.
  • A balzsam  inkább krémre hasonlít, fehér színű, meglepően jól lehet eloszlatni a hajon, és már miközben használod, érzed azt a selymes tapintásúságot. 
  • Az illata mindkét terméknek hasonló, és bár a boltban nagyon tetszett, használat közben már kevésbé. Nem mondom azt, hogy büdös vagy ilyesmi, csak teljesen másra számítottam, mikor csak a flakonból szagoltam, akkor kellemes volt, mikor felkentem, inkább olyan jellegtelen, semmilyen. Nem is marad meg sokáig az illata a hajmosás után. 
  • A szilikonos termékek azt ígérik, hogy a hajmosás kitolható egy, vagy akár két nappal is. Nos, ez igaz is lehetne, de mivel a ricinusolaj meg zsírosítja kicsit a hajamat, ezért nekem pont annyi (3-4 nap) a rendszeresség, mint szilikonos társaival volt. Viszont ha szilikonos samponnal használnám a ricinusolajat, akkor lehet, hogy az időszak lerövidülne, tehát mondhatjuk, hogy végülis működik ez a dolog.
  • Hajszárítás után szuper érzés, puha, selymes a hajam, nem kopik tőle a hajfestékem, mint anno a Head & Shoulderstől, és tényleg érzem azt a tiszta, karcos érzést, amiről a többi bloggerina is írt, csak nem olyan erőteljesen, mint elmondásaikból képzeltem volna. Gondolom, ennek a búzaproteinhez van köze, és azért nem olyan intenzív az érzésem. 
  • Észrevettem azt is, hogy a hajvégeim kevésbé töredezettek, amit a ricinus és a hajpakolás együttes hatásának tudok be mint ahogy azt is, hogy tényleg gyorsabban nő a hajam, mint eddig. 
Összességében ápoltabbnak és egészségesebbnek érzem a hajam, mióta megváltozott ez a rutin. Hogy újra megvenném-e ezeket a termékeket? Azt kell hogy mondjam, hogy ha nem lennék kíváncsi a kicsit olcsóbb kategóriás Balea termékekre, akkor mindenképpen az Alterra kínálatából választanék, és valószínűleg a balzsam mindenképpen maradna és csak a samponból próbálnék ki másik illatot, azt is csak kíváncsiságból mert tényleg meg vagyok elégedve ezekkel a termékekkel.

Nektek mik a fő szempontok hajápolási termék vásárlásakor? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése