2013. március 17., vasárnap

E-bay gyakorlat - a PayPal

Ne haragudjatok, hogy ennyire eltűntem, de úgy gondolom az utóbbi napokban történtekre való tekintettel az én bejegyzéseim sem hiányoztak annyira. Most viszont itt vagyok, és ígéretemhez híven elkezdem az e-bay sorozatot, hátha segít nektek. Gyakorlati szemléletű bejegyzések lesznek, saját tapasztalattal, hétköznapi nyelven megfogalmazva, de ha egyéb kérdésetek van, keressetek nyugodtan!
***
Ahhoz, hogy az ember lánya elkezdhessen e-bayezni, az első lépés utána járni, hogy milyen fizetési lehetőségek vannak. Az e-bayen a legtöbb helyen kizárólag a híres-nevezetes PayPal rendszeren keresztül lehet rendezni a számlánkat, azt viszont néhány kattintással elintézhetjük.

Igazából a PayPal egy pénzügyi intézet (olyasmi, mint egy bank, csak éppen készpénzmentes, és az elektronikus kereskedelemre szakosodott), melynek egyik szolgáltatása az internetes fizetési mód, amit a köznyelven PayPalnak hívunk. Ilyen értelemben véve a PayPal  egy olyan virtuális bankszámla, ahol azt a pénzt lehet tartani, amit a nemzetközi vásárlások során el akarunk dorbézolni, főleg az E-Bayen, hiszen maga a rendszer is az E-Bay tulajdona. De nem csak ezért népszerű ez a fizetési mód, hanem azért is, mert egyszerű és biztonságos.


Egyszerűen leírva a működése:
1. Regisztrációval és az adatok megadásával létrehozzuk a saját PayPal számlánkat.
2. Saját bankszámlánkról/hitelkártyánkról átutalunk pénzt a PayPalre.
3. Ebből kerül levonásra a vásárlás értéke, miután megadtuk a jelszót és felhasználónevet.

No de nézzük a regisztrációt lépésről lépésre:

www.paypal.com
Itt a sign up fülre lépünk bal fent. Itt beállítjuk az országot és a nyelvet, ahol élünk, amelyiket szeretnénk. Ez jelen esetben Hungary és English. Ezt követően választhatunk, hogy üzleti vagy személyes profilt szeretnénk. Értelemszerűen azt válasszuk, amit szeretnénk, én a személyes profilt választom, azaz a PayPal for you alatt a Get startedre kattintok. Itt kitöltöm az adatokat, értelemszerűen. Végül belekattintok abba hogy elfogadom a feltételeket, és aztán létrehozom a fiókot.Ha kész, lehetőség van az egyenleg feltöltésére és a bankkártyát hozzáadni a számlához.

Sajnos képekkel nem nagyon tudok szolgálni, viszont találtam egy nagyon jó leírást EZEN a linken, szóval ha valami nem volt világos, megtaláljátok.

Később pedig folyt.köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése