2013. április 7., vasárnap

Palette tartós hajfesték - vélemény

Már ezer éve ígérem ezt a bejegyzést, de valahogy nem bírtam rászánni magam, aminek több oka is van. Az egyik legfontosabb, hogy mostanában nem éreztem magam túl jól sem lelkileg, sem fizikailag. Ez a probléma megoldódni látszik, szóval most leírom nektek a tapasztalataimat az első igazi vörös hajfestékemről, mert az sokkal érdekesebb és aktuálisabb, és a többiről meg majd egy másik, filozofikusabb bejegyzésben. 

Tehát a hajfestős mesében ott tartottam, hogy választottam egy szép lilásvörösnek tűnő színt, a Palette R2 sötét mahagóniját. Ami mellette szólt, az a színe a dobozon, és természetesen az ára. Az eurós boltban vettem, 580 Ft-ért, ami úgy gondolom, nagyon megéri, főleg ha arra gondolok, hogy a drogériákban ez a hajfesték 950 és 1000 Ft között mozog. A márka azon termékeiről, amiket ismerek, pozitív emlékek éltek bennem. Nos, nem árulok zsákbamacskát, ez az érzés már nem állja úgy, mint régen.

Sajnos nagyobb képet nem találtam neten, de összehasonlításnak remélem, ez is megteszi.

A Krémmánia a következő összetevőket írja:
Cetearyl Alcoholeo|eu|alEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KorlátozottAmmonium HydroxideEWG Kockázat: 2, EWG Adat: KorlátozottCeteareth-20eo|eu|alEWG Kockázat: 4 - 7, EWG Adat: KorlátozottGlycol Distearateeo|euEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KorlátozottOctyldodecanoleo|alEWG Kockázat: 0 - 1, EWG Adat: KorlátozottGlyceryl Stearateeo|euSodium Laurateti|euEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KorlátozottSulfateToluene-2,5-Diamine SulfateEWG Kockázat: 5, EWG Adat: KorlátozottSodium Cetearyl SulfatetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KorlátozottSerineEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KözepesParfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: KözepesOleic Acideo|euEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesSilicaEWG Kockázat: 0 - 2, EWG Adat: SokPotassium HydroxideEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesSodium SulfitetaEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesTetrasodium EdtaEWG Kockázat: 2, EWG Adat: KözepesCarbomerEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KözepesPotassium Stearateti|euEWG Kockázat: 1ResorcinolEWG Kockázat: 9, EWG Adat: KözepesGlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes2-MethylresorcinolEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott4-ChlororesorcinolEWG Kockázat: 5, EWG Adat: KorlátozottRoyal Jelly PowderEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott2-Amino-6-Chloro-4-NitrophenolEWG Kockázat: 5, EWG Adat: KorlátozottLinoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride PhosphateEWG Kockázat: 0, EWG Adat: NincsenM-AminophenolEWG Kockázat: 5, EWG Adat: KözepesPropylene GlycolhEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KözepesSodium SulfateEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes2 Amino 3 HydroxypiidineHydrogen PeroxideEWG Kockázat: 2 - 5, EWG Adat: SokCeteareth-20eo|eu|alEWG Kockázat: 4 - 7, EWG Adat: KorlátozottSteartrimonium ChloridetaEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KorlátozottParaffinum Liquidum / Mineral OileoEWG Kockázat: 3, EWG Adat: KözepesEtidronic AcidtiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes2,6-DicarboxypyridineEWG Kockázat: 0, EWG Adat: KorlátozottPotassium HydroxideEWG Kockázat: 1, EWG Adat: KözepesIsopropyl AlcoholiEWG Kockázat: 4, EWG Adat: SokSodium BenzoatetaEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Korlátozott


Én sajnos még mindig nem igazodom el túl jól az összetevők világában, de azt tudom, hogy mint a samponban a szilikon, úgy a hajfestékben az ammónia a mumus, és bizony ez az intenzív hajfesték tartalmazza azt, tehát nem a legegészségesebb termékkel állunk szemben.

Nézzük most a személyes élményeket!

Az első és legfontosabb észrevétel, hogy a szín a képen sokkal sötétebb, mint a valóságban. Valószínűleg erre a gyártó is rájöhetett, mert a doboz azóta megújult, és az új csomagolás sokkal élethűbben adja vissza az általam kapott eredményt, de azt kell mondjam, még ez sem tökéletes. Itt megnézhetitek, az én hajamon hogy mutat. 
Ami pozitívum, hogy nagyon jó a fedése, tehát ha lett volna ősz hajszálam, tuti eltünteti, mert nyoma nem volt az eredeti hajszínemnek a festést követően. Ráadásul a szín maga az első héten csillogó, ápolt, puha és intenzív volt. No meg persze egy doboz is elég volt, ami tényleg költségkímélő.

A negatívumok pedig a következők: Festés közben irritálta a bőrömet! Természetesen nem vagyok egy nyafogós típus, tudom, hogy a hajfestékek egy kicsit kényelmetlenek lehetnek, de ez tényleg csípte a fejbőrömet. Arra gondoltam, hogy talán az ammónia miatt, minden esetre ez nem túl pozitív. A másik negatívum, hogy a második héten már kopottabb volt a szín, a hideg vörösességét elvesztette, és bár az újrafestés előtt még mindig vörös volt, de már egy más, rókásabb vörös árnyalat. Azért a fénye szép volt, ahogy megcsillant a napfényben

Ezek tükrében az ítélet: ezt a típust nem vásárolnám újra, de a márkáról nem mondok le teljesen, kap még egy esélyt. A tanulság pedig a következő: a vörös szín csalóka, könnyebben veszít az eredeti árnyalatból, mint más színek. Ezt egyébként húgom és anya is megerősítheti.
Nektek van tapasztalatotok a vörös színnel?       

1 megjegyzés:

  1. Tényleg.. egy ideig mindhárman vörösek voltunk..:))
    Egyébként én nem véletlenül járok fodrászhoz festetni, bár jóval drágább, mintha magamnak festeném. A fodrászok hajfestékei sokkal jobb minőségűek általában, mint bolti társaik, legyen az ammóniás, vagy ammóniamentes, ráadásul a gőzbúra is segít, hogy tartósabb és intenzívebb legyen az eredmény! A másik dolog, hogy mindig azt a színt keveri ki a fodrászom, amit éppen szeretnék, sosem érhet kellemetlen meglepetés. Szóval a zalaegerszegieknek ajánlom a Mese Szépségszalont ( a reklám kedvéért)! Még sosem jöttem ki onnan csalódottan. :)
    A másik pedig, hogy nem biztos, hogy az, amivel az ammóniát helyettesítik az ammóniamentes festékekben, egészségesebb, vagy kevésbé ártalmas. ;)

    VálaszTörlés