2013. május 7., kedd

Arcápolási rutin 1. rész - Viszonyom az arcápolással

Az a helyzet, hogy elvonási tüneteim vannak, mert bár írom a szakdolit, azért az mégsem úgy elégíti ki a grafomán énem igényeit, mint a blog. Úgyhogy utánam a vízözön, én most bűnözök egy kicsit, és megírom ezt a bejegyzést, mert kint ütvefúróval szedik szét az utcát, és így nehéz a minőségirányításra koncentrálni. Az arcápolásról lesz szó, pontosabban az én kis viszonyomról az arcápolással, azzal a kis csalfa cédával.


Először is had meséljek egy kicsit az arcbőrömről. 25 éves. Ez azt jelenti, hogy az első apró ráncocskák most kezdenek megjelenni,főleg a homlokomon, és a családban öröklődő, egy csepp alkohol hatására kipiruló arc is most kezd jellemzőmmé válni. Ezen kívül nincs különösebben nagyobb szépséghibája a bőrömnek, de közel sem tökéletes. Normál, világos bőrtípus egyébként, T-vonalon hajlamosabb a fényesedésre, de nem olyan vészesen, jah és a pólusaim elég nyitottak, de mitesszerekkel nem kell bajlódnom. Pattanásos sem vagyok, de sokszor szoktak megjelenni az arcomon pirosas kis pattikezdemények, vagy legalább is arra hasonlító valamik, főleg az arccsontomon. Egyszer régen elégettem az orrnyergemet hajvasalóval, annak a nyoma egy nagy piros foltban látszik meg, de ehhez már hozzászoktam, ezt semmi nem tünteti el, se alapozó, se korrektor, semmi, úgyhogy inkább úgy fogom fel, hogy  ez a szexepilem. Ami néha kicsit zavaró, hogy a szemem alatt nagyon átlátszó a bőröm, és ehhez nagyon kékek az ereim, így kicsit mindig olyan, mintha nem aludtam volna eleget. Alapinfónak azt hiszem, ez bőven megtette:).

Az arcápolással tini korom hajnalán, pattanásokkal teli pofikával ismerkedtem meg először. Nem volt azért olyan durva a helyzet,de melyik lány ne álmodozna szép és tiszta bőrről, hogy aztán ő lehessen a csúnyából széppé váló lány, aki végül a suli legmenőbb pasija mellett végzi (általános iskola felső tagozatáról beszélünk)? Így megvetettem anyával életem első arcápolási termékét, a Tini-tonikot. Tényleg ez volt a neve. Ezzel mosogattam az arcom, elfogyott kb. két flakonnal, használt is meg nem is, jah és a nagyobb pattanásokra vettünk ecsetelőt, azt csak akkor használtam, mikor volt nagyobb pattanásom. Végül túl macerásnak ítéltem meg ezt az egész műveletet, és többre értékeltem azt a + 5 perc alvást reggelente, és a + 5 perc tévénézős időt este, így viszonyom az arcápolással rövid távúnak bizonyult. Egészen gimnázium második évéig, amikor is anya Oriflame tanácsadó lett, és persze engem is belerángatott. Elmentünk egy arcápolási ismeretterjesztésre, és természetesen felvásároltuk a bőrünknek legmegfelelőbb készletet, mélytisztító, tonik, hidratáló krém, hetente egyszer arcradír, és még éjszakai krém is, mert csak így, komplex módon hatásos a kúra. Mondanom sem kell, talán ha egy hétig működött a dolog, egyszerűen lusta voltam mindezt minden este végigzongorázni, nem voltam elég hiú, hogy ennyi macerát elviseljek, amikor amúgy is okés volt az arcbőröm. A termékeket elajándékoztuk.
Aztán egyetem elején Avon tanácsadónő lettem. (Elvileg most is az vagyok, szóval ha valaki szeretne rendelni, Pécs vagy Zalaegerszeg térségéből, és nincs tanácsadónője, akkor az megoldható:). Egyrészt az volt a cél, hogy szerezzek egy kis zsebpénzt, másrészt hogy olcsóbban jussak hozzá ehhez-ahhoz. Persze nagyon akciós volt, így ki kellett próbálnom az arcápoló kencék közül is párat, de egyik sem győzött meg arról, hogy nekem bármiért hatékony lenne, nem is erőltettem a dolgot.Azért néhány arcmaszk elég vicces volt.
És akkor elérkeztünk a jelenbe.Immáron két hete alkalmazom sikeresen az általam kitalált "ígycsinálommmajdcsakjólesz" típusú arcápolási rutint, nem túl sok macerával, viszonylag okés termékekkel, és jelentem, most már érzem a változást. A termékekről akarok majd bővebben írni, van, ahol még keresem az igazit, van, ahol megtaláltam, és van, amit még nagyon be szeretnék szerezni. Az biztos, hogy hivatalosan nem így kéne. Hivatalosan be kellene tartani a sorrendet, nem kihagyva egyetlen lépést sem: 1. mélytisztítás, 2. radírozás, 3. maszk, 4. tisztítás (tonik), 5. hidratálás. De most őszintén, tegye fel a kezét, aki ezt minden nap, vagy legalább hetente kétszer megcsinálja, és nem utálja. Én beismerem, lusta dög vagyok, és igazából azt sem tudom, mit kellene várnom ettől az egésztől (persze szebb arcbőrt, de ez azért elég tág meghatározás), de az életmódváltáshoz valahogy tudat alatt hozzákapcsolódott ez a bőrápolási projekt, így nem is volt kérdés, hogy belevágok. És mivel látom, hogy használ (igen, szebb az arcom, még ha ez tág meghatározás is:)), ezért gondoltam arra, hogy megosztom veletek a tapasztalataimat. Cserébe viszont arra kérlek, ti is osszátok meg velem a tieiteket!

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nézz be hozzám, pár hetente ki szoktam rakni arcpakolásokat (folyton töltöm fel őket) és van egy nagyon jó arcradír recept is, ami kint van a blogon. Anyum kozmetikus, és amit tanultam tőle, az is bele van csempészve. :)

    VálaszTörlés